Vidal Milik Inter Milan

MADRID: Inter Milan berjaya melengkapkan perjanjian dengan bint@ng tengah Chile, Arturo Vidal dari Barcelona dengan nilai 1 juta euro (RM4.85 juta), umum kelab itu hari ini.

“Barcelona dan Inter Milan sudah mencapai persetujuan bagi urusan perpindahan membabitkan Arturo Vidal. Kelab Itali itu akan membayar FC Barcelona 1 juta Euro (RM4.85 juta),” kata Barcelona dalam satu kenyataan.

Selepas menyertai gerg@si Sepanyol itu pada 2018, Vidal beraksi dalam 96 perlawnan buat kelab Catalan dan berjaya menjaringkan 11 gol selain membantu mereka memenangi kejuaraan La Liga pada musim pertama di Camp Nou.

Namun pemain berusia 33 tahun itu dilihat tidak diperlukan oleh kelab tersebut selepas aksi yang mengec3wakan musim lalu.

Presiden Barcelona, Josep Maria Bartomeu mengakui beberapa pemain harus meningg@lkan kelab bagi membolehkan pemain baharu dibawa masuk.

Vidal akan bergabvng semula dengan Antonio Conte di Inter, jurulatih yang menguruskan Juventus ketika dia beraksi di kelab Itali itu antara 2011 dan 2015, sebelum menyertai Bayern Munich dan Barca.

Inter menyifatkan pemain tengah Chile itu sebagai peju@ng. “Bermula hari ini, Vidal akan berada di barisan tengah menyrang buat Nerazzurri dengan objektif yang sama seperti sebelumnya : berjuang, memberikan segalanya dan mencatat kemenangan,” menurut kenyataan kelab itu. – AFP