P0lice Tero Sudah Tidak Sabar

Ketua jurulatih P0lice Tero FC, Rangsan Viwatchaichok sudah tidak sabar untuk menggunakan Mohamadou Sumareh dan akan terus menurunkan pemain itu apabila menyertai pasukan.

Sumareh telah sah menandatangani k0ntrak bersama P0lice namun pemain itu masih belum menyertai rakan sepasukan yang lain kerana masih menyiapkan dokumen berkenaan perpindahan beliau.

Ketika ini situasinya masih belum jelas. Jika beliau segera menyertai sesi latihan, maka perkara itu bagus untuk kami. Pasukan boleh meningkatkan kualiti dan Sumareh akan terus diturunkan dalam kesebelasan utama.

Pada masa yang sama, Tanya Wongnak meneg@skan semua perkara mengenai k0ntrak dan dokumen berkaitan perpindahan Sumareh sudah pun selesai dan kini hanya menunggu kehadiran pemain itu.

Semua perkara mengenai k0ntrak dan juga dokumen telah siap dan kini hanya menunggu pemain itu untuk terbang ke sini. Bila beliau akan menyertai pasukan, saya juga belum pasti. Apa yang pasti, kehadiran Sumareh akan membantu untuk meningkatkan kualiti pasukan.

“Sumareh sendiri meneg@skan bahawa beliau mahu meningkatkan kemampuan dengan beraksi di saingan Thai League,” kata Wongsak.

Pemain pertah@nan negara, Dominic Tan terlebih dahulu beraksi bersama P0lice Tero di mana beliau menyertai kelab tersebut secara tetap bermula awal tahun ini setelah sebelumnya menjalani tempoh pinjaman.