Aidil Terpaksa Akur

Kuantan: Pengendali Kedah, Aidil Sharin Sahak akur skuad itu g@gal menyekat Pahang daripada melakar kemenangan selepas tewas 1-2 pada aksi Liga Super di Stadium Darul Makmur, malam tadi.

Namun, beliau berkata, kekal@han itu tidak mengejvtkan kerana sudah menjangkakan tent@ngan seng!t bakal dihadapi skuad itu berdasarkan prestasi tuan rumah.

Pahang adalah sebuah pasukan yang mant@p dan memiliki barisan pemain berkualiti. Tahniah kepada Pahang kerana mereka mengutip tiga mata.

Bagaimanapun, saya tetap memuji persembahan yang dipersembahkan pemain walaupun g@gal untuk melakar kemenangan atau sekurangnya mencatat keputusan seri.

“Tumpuan kini ialah untuk mengutip mata apabila bertemu Melaka United dan Perak,” kata jurulatih dari Singapura itu.

Pada perlawnan malam tadi, Kedah bermula dengan baik apabila menjaringkan gol pendahuluan hasil jaringan penyrang import, Tchetche Kipre pada minit ke-15.

Namun, dua gol Pahang, masing-masing dijaringkan Adam Reed dan Nik Muhammad Sharif Haseefy Mohd Lazim minit ke-40 dan 46 menyebabkan Kedah berputih mata untuk sekurang-kurangnya membawa pulang satu mata.

Selepas sembilan perlawnan, Kedah berada pada kedudukan ketiga dengan mengutip 16 mata di belakang pendahulu, Johor Darul tazim (JDT) dan Perak di kedudukan kedua.

Berbaki dua perlawnan, skuad Lang Merah itu akan berdepan Melaka United pada 2 Oktober dan Perak (10 Oktober).