sukan

SSBJ buka peluang ke separuh akhir

Sekolah Sukan Bukit Jalil (SSBJ) kembali berada di landasan tepat untuk melangkah ke pusingan seterusnya Kejohanan Bolasepak Piala Supermokh 2023 kategori bawah 14 tahun apabila menewaskan AMD Future 3-1 dalam aksi kedua peringkat kumpulan, hari ini.

SSBJ yang juga Akademi Zon Tengah Program Pembangunan Bola Sepak Negara (NFDP) tewas 2-4 kepada wakil Thailand, Buriram United, semalam.

Jurulatih SSBJ, Nik Juhaisham Tarmizi ternyata gembira dengan kejayaan anak buahnya bangkit dari kekalahan itu untuk meraih tiga mata berdepan AMD Future dalam perlawanan yang berlangsung di Akademi Bola Sepak Negara Mokhtar Dahari (AMD) Gambang, Pahang.

Nik Juhaisham berkata, pasukannya bagaimanapun perlu menang aksi ketiga menentang pasukan Spartak Trnava dari Slovakia, esok untuk mengesahkan kemaraan ke pentas separuh akhir.

“Kami memperbaiki corak permainan untuk perlawanan seterusnya akan berdepan Spartak Trnava (Slovakia) dan kami akan cuba sehabis baik untuk layak ke separuh akhir.

“Kami kena lebih menguasai bahagian tengah, saya lihat aksi hari ini pemain tengah lebih banyak melihat lawan mengawal bola dan mengatur serangan,” katanya.

Sementara itu, pengendali AMD Future, Mustaffa Kamal Abdul Wahab mengakui pasukannya perlu berkerja keras pada aksi terakhir berdepan Buriram United untuk layak ke pusingan seterusnya.

sumber:- BH

“Bagi saya perlawanan kedua hari ini lebih kepada pendedahan dan beri ruang kepada pemain muda. Keputusan ini menyukarkan sedikit laluan ke pusingan seterusnya, namun saya yakin pemain akan bekerja keras esok untuk meraih kemenangan,” katanya.