sukan

Sabah FC lebih sempurna

“Bukan kami tidak beraksi dengan baik, tapi Sabah sememangnya pasukan pilihan kerana mereka lebih mantap dan sempurna,” kata penyerang berpengalaman Negeri Sembilan FC (NSFC), Mahali Jasuli.

Negeri Sembilan tewas kepada Sabah FC, 1-3, dalam pertembungan Liga Super di Stadium Likas, Sabtu lalu, sekali gus meletakkan skuad Hobin Jang Hobin tidak berganjak daripada kedudukan tempat kesembilan liga.

Menurut Mahali, ketiadaan dua pemain import utama iaitu Casagrande di bahagian depan kerana masalah kecederaan dan pertahanan utama, Herold Goulon kerana penggantungan jelas memberi impak di kedua-dua posisi terbabit.

“Ketiadaan Goulon dilihat memudahkan penyerang Sabah untuk mendapatkan gol kerana pemain import terbabit antara kekuatan utama bahagian pertahanan Negeri Sembilan.

“Walaupun ada pemain pertahanan yang mengisi kekosongan itu dan dibantu pemain lain yang diturunkan untuk mengekang setiap serangan Sabah, namun hakikatnya sukar untuk menangkis kelincahan penyerang lawan itu.

“Kekuatan Sabah terletak kepada ramai pemain berwibawa selain prestasi mereka yang konsisten, sekali gus menyukarkan kami untuk menafikan kehebatan pasukan lawan itu,” katanya.

Mengulas lanjut mengenai perlawanan berkenaan, Mahali yang diturunkan dalam barisan kesebelasan utama akui gol awal diperoleh lawan menjejaskan rentak pasukannya.

sumber:- HM

Dia yang setakat ini sudah meledak satu gol, menyifatkan keputusan itu menuntut pasukannya bekerja lebih keras menjelang aksi suku akhir Piala Malaysia, pertengahan bulan depan.