sukan

Lee Zii Jia mula dapat sentuhan

SISTEM latihan pemain badminton perseorangan lelaki profesional negara, Lee Zii Jia dijangka lebih efektif apabila jurulatih baharu, Wong Tat Meng memulakan tugasnya pada Isnin.

Tat Meng menjadi pilihan Zii Jia untuk melatihnya selepas dia ‘berpisah’ dengan jurulatih dari Indonesia, Indra Wijaya pada November tahun lalu.

Kakak Zii Jia merangkap pengurusnya, Lee Zii Yii memberitahu, pemain itu akan melakukan persiapan bagi menghadapi kejohanan akan datang yang dijadualkan berlangsung kurang dua minggu lagi.

“Kurang dua minggu untuk melakukan persiapan bagi menghadapi kejohanan seterusnya. Jadi, adalah penting untuk pasukan memberikan fokus terhadap latihan.

“Terima kasih di atas keprihatinan yang ditunjukkan daripada semua,” ujar Zii Yii dalam satu kenyataan kepada media.

Juara Asia itu sebelum ini mengumumkan dia mahu berehat seketika daripada badminton selepas tewas di pusingan pertama Terbuka Indonesia, bulan lalu.

Bekas juara Seluruh England itu dijangka menyertai kejohanan pertamanya bersama Tat Meng pada Terbuka Korea di Yeosu bermula 18 hingga 23 Julai ini.

Pada pusingan pertama Zii Jia dijadualkan menentang bekas anak didik Tat Meng dari Hong Kong, Ng Ka Long.

sumber:- SH

Sekiranya mara ke pusingan kedua, pemain dari Alor Setar, Kedah itu dijangka bertemu seorang lagi pemain perseorangan lelaki negara, Ng Tze Yong yang akan membuka tirai kempen menentang Mithun Manjunath dari India.