Tevez Mungkin Sertai JDT

Juara Liga Super 6 kali, Johor Darul Tazim dilihat bakal menjadi lebih ku@t pada musim depan selepas lam@n faceb00k rasmi pasukan itu telah memaparkan gambar bekas penyrang Manchester City dan Juventus, Carlos Tevez dengan ucapan See You Soon Jumpa anda nanti.

Bagaimanapun, JDT setakat ini belum mengeluarkan kenyataan rasmi mengenai kedatangan pemain tersebut sekaligus menimbulkan pelbagai pertanyaan dalam kalangan peminat sama ada Tevez akan menyertai JDT sebagai pemain ataupun sebagai tetamu jemputan.

Pada usia 35 tahun, Tevez masih lagi ber@ksi bersama pasukan Boca Juniors dan pernah merasai pengalaman bermain di Asia dengan pasukan Shanghai Shenghua dalam sa!ngan Liga Super China pada tahun 2017.

Beliau menjadi pemain dengan gaji termahal di dunia ketika menyertai Shanghai Shenhua namun bergelvt untuk membantu pasukan itu. Ketika ber@ksi di China, beliau memiliki rekod jaringan yang sangat menghamp@kan dan menimbulkan k3benc!an peminat di sana kerana tidak menunjukkan k0mitmen kepada kelab.

Terdapat juga khabar angin di med!a s0sial yang mengatakan kehadiran beliau dalam pasukan JDT mungkin untuk membantu menaj@mkan jent3ra ser@ ngan skuad Harim@u Selatan bagi menghadapi sa!ngan kelab kelas tertinggi Asia, AFC Champions League musim depan.

Selain itu, Tevez juga pernah menyarung jersi Manchester United dan West Ham United. Kali terakhir beliau menyarung jersi skuad kebangsaan Argentina adalah pada bulan Oktober 2015.