Sah Sertai Kelab Utara Tanah Air

Bekas striker skuad B-19 tahun negara, Zafuan Azeman sah menyertai pasukan Pulau Pinang bagi menghadapi saingan Liga Malaysia musim hadapan.

Perkara ini diumumkan oleh Pulau Pinang menerusi laman media sosial rasmi pasukan dimana Zafuan bakal kembali beraksi di Malaysia setelah menghabiskan musim 2020 dengan beraksi di Thailand.

Pemain berusia 21 tahun itu sebelum ini beraksi di divisyen ketiga bola sepak Thailand bersama Angthong FC. Akan tetapi, disebabkan pand3mik C0VID-19 yang sedang melanda dunia ketika ini menyebabkan Zafuan kehilangan tempat di Angthong dimana kelab tersebut memutuskan untuk menamatkan kontraknya.

Angthong mengambil langkah berjimat dan sebagai salah satu langkah mereka menamatkan kontrak beberapa pemain import bagi mengurangkan perbelanjaan pasukan.

Meskipun baru berusia 21 tahun, namun Zafuan Azeman mempunyai pengalaman yang luas dalam saingan liga domestik dimana beliau pernah beraksi bersama Perlis, Kedah dan PKNP FC.

Selain itu, Zafuan juga pernah menjalani latihan dan ujian bersama beberapa luar negara seperti kelab Korea, Yangzu Citizens, kelab Itali, Venezia dan juga kelab Thailand, Bangkok United.