Punca Ketiadaan Beliau

Ketiadaan nama pemain Faris Ramli dalam senarai skuad Terengganu berdepan Johor Darul Tazim (JDT) semalam telah mengund@ng pelbagai andaian dari penyokong-penyokong Terengganu sendiri serta pemerhati bola sepak lain.

Namun, pelbagai cerita luar itu ditep!s oleh ketua jurulatih Terengganu, Nafuzi Zain dimana beliau telah menjelaskan bahawa faktor kecergasan adalah punca utama Faris Ramli tidak disenaraikan langsung untuk perlawnan itu.

“Faris seperti saya dimaklumkan, mempunyai masalah kecergasan. Sebab tu Faris malam ni kita tidak senaraikan untuk memberikan peluang untuk dia beraksi dengan pasukan Terengganu II esok bagi mendapatkan match fitness.”

“Saya rasa untuk Faris, perlawnan malam ini (bertemu JDT) temp0nya terlalu tinggi untuk dia.”

“Situasi Faris ini, bila kita dah mula beraksi untuk perlawnan pertama (selepas disambung) baru dia menyertai latihan pasukan.”

“C0mpare dengan pemain lain, fitness level dia terlalu rendah sekarang ini untuk berkaksi dalam game seperti ini (berdepan JDT) memang tak sampai lah.”

Terengganu kini berkongsi 10 mata dengan 4 pasukan lain dan Kedah yang akan turun dalam perlawnan bertemu Felda United berpeluang untuk mel0njak dikedudukan ke-2 liga jika berjaya menang.