Perlawanan JDT ada penonton tapi tiada jualan tiket

Johor Bahru: Tiada kaunter untuk jualan tiket akan dibuka oleh kelab bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT) bagi pert3mbungan men3ntang Melaka United pada aksi Liga Super di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri, Jumaat ini.

Sebaliknya menerusi kenyataan di laman rasmi Johor Southern Tig3rs, hanya pemegang pas bermusim Platinum dibenarkan masuk ke stadium manakala pemegang pas bermusim Gold adalah terhad untuk masuk ke stadium bagi menyaksikan perlawanan JDT men3ntang Melaka United.

Berikutan prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan oleh Majlis Kes3lamatan Negara (MKN), Kementerian K3sihatan Malaysia (MKN) dan Liga Bolasepak Malaysia (MFL) hanya membenarkan 2,000 penyokong yang boleh masuk ke stadium.

Semua pemegang pas bermusim Platinum dibenarkan untuk masuk dan hanya perlu hadir ke stadium pada tarikh perlawanan dan membawa pas bermusim masing-masing.

“Bagaimanapun, jumlah yang dibenarkan untuk pemegang pas bermusim Gold adalah terhad ekoran syarat yang ditetapkan oleh MKN dan MFL,” menurut kenyataan itu.

Dalam kenyataan itu juga memaklumkan, pemegang pas bermusim Gold perlu mengambil kod imbasan (QR Code) untuk pas masuk ke stadium di kaunter pandu lalu di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin pada Khamis ini bermula 12 tengah hari hingga 8 malam atau pada hari Jumaat bermula 10 pagi hingga 1 tengah hari.

Sebelum ini, MFL mengumumkan Stadium Sultan Ibrahim dipilih sebagai gelanggang pertama untuk membenarkan kemasukan penyokong dalam skala kecil bagi menyaksikan perlawanan saingan liga.