Pasukan Kedah Dapat Perkhabaran Gembira

Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) menarik naf@s lega apabila diberi tempoh lanjutan oleh Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) bagi melengkapkan d0kumen untuk pr0ses pelesenan kelab.

Presiden KFA, Muhammad Sanusi Md Nor berkata pihaknya mengemuk@kan rayu@n terhadap tarikh akhir penyerahan d0kumen berkenaan yang sepatutnya diselesaikan esok.

Urusan penyerahan d0kumen kini dalam pr0ses, dan kita diberi tempoh lanjutan sedikit, dimana saya telah merayu kepada FAM untuk diberi tempoh lanjutan yang mana sepatutnya kita selesaikan perkara itu esok.

Tempoh lanjutan itu FAM akan maklumkan dan diberi keizinan. Saya ucap terima kasih kepada FAM yang memahami situasi dan saya difahamkan bukan Kedah sahaja, tapi banyak lagi negeri lain yang tidak dapat melengkapkan d0kumen itu.

Sebenarnya d0kumen itu telah 98 peratus selesai, tinggal lagi kita perlu membuat bayaran penuh kepada tungg@kan berkenaan, katanya dalam sidang med!a di sini, hari ini.

Dalam pada itu, Sanusi berkata KFA berhadapan tunggakan yang tinggi membabitkan jumlah tuntutan berkaitan Lemb@ga Hasil Dalam Negeri (LHDN), Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dan Pertubuhan Kes3lamatan S0sial (PERKESO).

Kita ada tunggakan yang banyak, dimana tanggungan berkaitan LHDN yang belum di tuntut secara rasmi, namun tanggungan kepada KWSP telah dituntut, dan kita telah susun jadual pembayaran berkenaan.

“Tanggungan melibatkan PERKESO pula kita telah bayar dan tanggungan gaji pun kita sudah bayar separuh, cuma ada sedikit lagi dan kita sedang usaha untuk lunaskan semua itu. Ada juga negeri yang terhut@ng tapi tak sebanyak kita (Kedah), ada negeri yang terhut@ng dua juta, tiga juta, tapi kita berjumlah sepuluh juta,” katanya.