Luqman Dah Berjaya

Penyrang skvad B-19 tahun negara, Luqman Hakim kini sudah lebih sebulan berada di Belgium dan beliau dilihat berjaya menyesuaikan diri dengan baik bersama kel@bnya, KV Kortrijk.

Sudah menj@ringkan beberapa g0l bersama skvad B-21 tahun dan juga skvad seni0r dalam perlawnan persah@batan, kini yang di tunggu-tunggu oleh peminat bola sep@k tan@h air ialah Luqman ber@ksi buat kali pertama dalam sa!ngan Jupiler Pr0 League.

Pada perlawnan menent@ng Royal Excel Mouscron pada Sabtu lalu, peminat menjangkakan Luqman akan diturunkan setelah mengikuti sesi latihan sebelum perlawnan dijalankan. Namun, hasrat tersebut tidak menjadi kenyataan apabila Luqman tidak berada dalam matchday squ@d.

Melihat kepada perkara ini, Luqman tidak cepat mel@tah dan beliau kekal tenang menunggu peluang untuk menjalani debvt dalam sa!ngan div!syen pertama bola sep@k Belgium itu.

Menerusi lam@n med!a s0sial Twitter miliknya, Luqman memuat naik kata-kata semangat sekaligus menggambarkan beliau tidak akan berpvtus asa untuk mendapatkan perhatian pengurus Kortrijk, Yves Vanderhaeghe.

Ketika ini, KV Kortrijk menduduki tangga keempat dalam carta liga dengan kutipan 10 mata, dua mata di belak@ng pendahulu iaitu Charleroi.

Pada perlawnan seterusnya, Kortrijk akan turun berdepan Standard Liege di tempat law@n.