Kejutan Perlawanan JDT dan Perak

JOHOR Darul Tazim (JDT) mengukuhkan cengk@man selaku pendahulu Liga Super selepas membah@m Perak 7-0 pada aksi di Stadium Sultan Ibrahim, malam ini.

Kegar@ngan skuad Harim@u Selatan yang kembali beraksi di gelanggang keramat Stadium Sultan Ibrahim terserlah seawal minit kedua menerusi remb@tan leret Leandro Velazquez namun ditangk@p kemas Nasrullah Abdul Aziz.

Disusuli pada minit ke-19, tandvkan kapten JDT, Aidil Zafuan Abd Radzak yang menerima bola sepakan sudut Velazquez sekadar melewati palang gol.

Ser@ngan berterusan tuan rumah akhirnya gagal dikekang benteng pelawat pada minit ke-22 apabila bola berg0lek tepat ke kaki Afiq Fazail dan mudah untuknya melenc0ng tepat ke penjuru kiri gawang menewaskan Nasrullah.

Pelawat berpeluang menyamakan jaringan pada minit ke-27 namun sepakan percuma Chanthacheary Bin dari jarak 25 meter sekadar terkena benteng tuan rumah.

Tuan rumah menambah der!ta anak didik Mehmet Durakovic apabila mencipta gol kedua selepas bola umpanan Velazquez di dalam kotak penalti membuka ruang buat Gonzalo Cabrera meremb@t bola tepat ke penjuru kanan untuk meletak kedudukan selesa 2-0.

Gol ketiga tuan rumah bagaikan menamat sisa perjuangan pelawat apabila Cabrera mencetak gol kedua peribadi selepas mudah menyudahkan sepakan penalti pada minit ke-44 berpunca daripada kesilapan Rafiuddin Roddin meng@sari Diogo Luis Santo di dalam kotak penalti.

Pemain meningkat naik , Ramadhan Saiffullah Usman ternyata berada di dalam kelas tersendiri apabila menjaringkan gol pada minit akhir babak pertama selepas melakukan voli di luar kotak penalti memer@ngkap Nasrullah yang sekadar melihat bola menerj@h jaring.

Bersambung babak kedua, Cabrera melakar hatrik pertama buat dirinya dalam saingan liga apabila menjaringkan gol pada mint ke-63 selepas menyudahkan hantaran Ramadhan untuk meletak tuan rumah selesa dengan jaringan 5-0.

Pemain gantian, Safawi Rasid yang masuk menggantikan Ramadhan turut mencipta jaringan pada minit ke-78 selepas bertindak secara solo dan sempat mengel!rukan Nasrullah sebelum meremb@t leret ke gawang yang terbuka luas dan Akhyar Rashid turut mencetak nama selaku penjaring pada minit ke-84 melengkapkan kemenangan besar 7-0 ke atas Perak.