Direhatkan Istilah P0ndan

KUALA LUMPUR: Direhatkan itu istilah p0ndan.Itu peneg@san Presiden Persatuan Jurulatih Bola Sepak Malaysia (PJBM), B. Sathianathan terhadap persatuan yang gemar berselindvng di sebalik perkataan merehatkan apabila mahu menyingk!rkan jurulatih.

Katanya, jika khidmat jurulatih tersebut tidak lagi diperlukan atas apa jua al@san, persatuan berhak menam@tkan perkhidmatan mereka dengan sy@rat semua dibuat mengikut k0ntrak.

Jangan guna rehat kerana ia adalah istilah p0ndan. Kalau nak singk!r cakap sahaja singk!r.

Kalau nak suruh saya rehat, saya tidak boleh terima. Jika nak rehat, mereka kenalah bayar gaji, katanya kepada Utusan Malaysia semalam.

Kelmarin, Kelab Bola Sepak Kelantan United (KUFC) me­lakukan kejvtan terbesar musim ini dengan merehatkan semua barisan kejurulatihan pasukan berkvat-kvasa serta merta meskipun saingan Liga Perdana masih berbaki empat perlawnan.

Bagaimanapun tempoh rehat Zahasmi Ismail selaku ketua jurulatih bersama dua penolongnya, Sazami Shafii dan Zahariman Ghazali akan dimaklumkan ke satu tarikh yang bakal diberitahu kelak.

Mengenai kedudukannya sendiri dalam skuad Selangor yang tidak menentu, Sathianathan menyerahkan semuanya kepada pengurusan persatuan.

Bagaimanapun kata bekas pengendali skuad kebangsaan itu, apa pun keputusan yang bakal diambil haruslah berlandaskan kepada k0ntrak yang ditandangani kedua-dua pihak.

Itu terpulang kepada persatuan tetapi kalau nak rehatkan saya, bayar gaji saya ikut k0ntrak dan jangan bu@ng masa saya.

“Saya seorang yang pro­fesi0nal. Dalam tujuh perlawnan terakhir, hanya sekali kami kal@h, jadi jangan cakap ­banyak,” katanya.

Dalam tujuh perlawnan Liga Super musim ini, Red Gi@nts hanya k@lah sekali iaitu 1-2 kepada Pahang di Kuantan pada 29 Februari lalu.

Bagaimanapun empat keputusan seri menyebabkan anak-anak buah Sathianathan menghuni tangga keenam liga dengan 10 mata, sembilan mata ditingg@lkan pendahulu, Johor Darul Tazim (JDT).

Selangor akan berdepan uj!an terbesar mereka musim ini apabila bertandang ke JDT dalam saingan Liga Super, Sabtu ini.

Sathianathan menganggap perlawnan kelapan liga itu sebagai pertarvngan amat get!r.