Penarikan diri Myanmar pada saat-saat akhir Piala AFF B-23 akan menyaksikan pasukan negara berdepan perlawanan ibarat final pada Jumaat.

Malaysia berlatih di Stadium Prince di Phnom Penh petang itu ketika mereka tiba di padang sebelum dimaklumkan mengenai penarikan pasukan lawan akibat C0VID-19.

Ketua jurulatih pasukan kebangsaan Brad Maloney akan lebih selesa dengan anak buahnya di atas padang berbanding jika mereka mempunyai kemenangan percuma, dan kini mereka mesti menang jika mahu mara ke separuh akhir.

sumber:- SA

“Saya tidak nampak apa-apa kelebihan, ia mungkin sebaliknya.” Apa sahaja boleh berlaku dalam perlawanan, ia seperti perlawanan akhir. sumber: – SA “Ia tidak boleh lebih mudah daripada memastikan kerja ini selesai. Kami kembali kepada persiapan, ”kata Maloney di Nadi Arena.