Dihimpit tiga kali  kec3deraan “pembvnuh kerjaya”, iaitu kec3deraan (ACL), Azalinullah Alias ​​​​berharap mimpi ng3ri itu tidak akan berulang musim ini.

Pemain tengah Terengganu FC (TFC) itu jelas mahu bebas daripada kec3deraan bagi mengembalikan momentum dan mempamerkan aksi terbaiknya dalam saingan Malaysia (Liga M).

Kec3deraan lalu cukup menyak!tkan buat pemain berusia 26 tahun itu, jadi dia tidak dapat membayangkan sama ada kecederaan itu akan menghantuinya lagi musim ini.

“Selain mahu berada dalam pasukan, keutamaan adalah saya tidak mahu mengalami kec3deraan teruk lagi. “Apa yang perlu saya lakukan ialah berdepan ACL sebanyak tiga kali dan jika terpaksa berdepan lagi, rugi apabila tidak dapat bermain untuk satu musim,” katanya.

Bagaimanapun, walaupun mengalami kesukaran untuk pulih dalam jangka pendek, dia tetap optimis prestasinya akan bertambah baik sekiranya berpeluang beraksi sebaik bola sepak bermula 4 Mac ini. “

Saya mula berlatih sejak musim terakhir Piala Malaysia tetapi tidak diberi peluang lagi untuk beraksi. “Jadi dari situ saya cuba kembali ke prestasi terbaik selepas tidak bermain selama semusim,” katanya.

sumber: – BH

Untuk rekod, dia mengalami kec3deraan ACL pertamanya semasa di Young Tigers C pada 2015, sebelum kec3deraan yang sama berulang pada 2019 dan 2021.