Khidmat striker Kipre Tchetche jelas ditagih skuad Kedah Darul Aman FC (KDA FC) pada aksi suku akhir kedua men3ntang Johor Darul Ta’zim (JDT) di Stadium Sultan Ibrahim malam esok yang bakal menentukan ‘hidvp mat!’ perjvangan skuad Hijau Kuning di pentas Piala Malaysia musim ini.

Tchetche yang sudah mel3dak 10 gol buat Kedah pada aksi Liga Super musim ini, terlepas peluang bersama skuad kendalian Aidil Sharin Sahak pada aksi suku akhir pertama Ahad lalu selepas mengalami kec3deraan tend0n dan terpaksa direhatkan.

Namun, jika kembalinya striker itu bersama pasukan pada aksi malam esok, sudah pasti akan menambah ‘b!sa’ di jentera s3rangan bersama Kpah Sherman yang boleh menguvcar-kacirkan pertahanan lawan setiap kali mereka digandingkan bersama.

Malah pada perlawanan Ahad lalu, Kedah turut terpaksa bekerja lebih keras di posisi tengah selepas ketiadaan dua tonggak import iaitu Rabih Ataya dan M Anumanthan yang kini bersama skuad kebangsaan negara masing-masing di peringkat antarabangsa.

Ketua jurulatih Kedah, Aidil Sharin Sahak mengakui dia sangat berharap Tchetche segera kembali pvlih ke tahap kecergasan terbaik sebelum aksi penting esok.

Tchetche diharap dapat kembali beraksi bersama pasukan pada perlawanan ini kerana saya tidak mahu memberi risik0 untuk dia beraksi sebelum ini, di mana dia dapat membantu pasukan dengan gandingan bersama Sherman di bahagian jentera s3rangan.

“Ada kemungkinan dia akan kembali beraksi dan dengan motivasi serta komitmen daripada keseluruhan pasukan, saya berharap Tchetche dapat kembali beraksi.” katanya.

Menyentuh mengenai perlawanan malam esok, Aidil turut mengharapkan skuadnya mampu melakukan kejutan ke atas JDT.

sumber:- BH

“Walaupun tanpa membawa bekalan jaringan pada aksi pertama di Darul Aman, namun motivasi semua pemain kekal kukuh dan tidak luntur malah mereka bertambah semangat untuk melakar keputusan yang dis@sarkan,” katanya.