Sukan

Nik Akif mahu tunai janji dengan Ayah

“Saya harap ayah tenang di sana…Akif akan jaga keluarga”. Itu luahan tonggak tengah skuad bawah 23 (B-23) tahun negara, Nik Akif Syahiran yang mengalirkan air mata sebaik di tanya mengenai janjinya buat arwah bapa, Nik Mat Yusof yang men!nggal dunia semalam.Sepang: “Saya harap ayah tenang di sana…Akif akan jaga keluarga”. Itu luahan tonggak tengah skuad bawah 23 (B-23) tahun negara, Nik Akif Syahiran yang mengalirkan air mata sebaik di tanya mengenai janjinya buat arwah bapa, Nik Mat Yusof yang men!nggal dunia semalam.

Jelasnya lagi, bapanya mahu dirinya menjadi seorang pemain bola sepak yang disegani dan Nik Akif berjanji akan cuba menunaikan impian bapanya itu dengan menjadikan saingan Kelayakan Piala Asia B-23 ini sebagai permulaan.Jelasnya lagi, bapanya mahu dirinya menjadi seorang pemain bola sepak yang disegani dan Nik Akif berjanji akan cuba menunaikan impian bapanya itu dengan menjadikan saingan Kelayakan Piala Asia B-23 ini sebagai permulaan.

“Saya jadikan ia sebagai semangat saya sebab ayah saya nak tengok saya berjaya dalam bola sepak.”Saya jadikan ia sebagai semangat saya sebab ayah saya nak tengok saya berjaya dalam bola sepak.

“Saya harap dapat buktikan yang terbaik InsyaAllah. Bagi saya ini impian ayah saya nak tengok saya berjaya…saya kena tunaikan janji saya untuk jadi pemain yang terbaik untuk keluarga saya,” katanya ketika ditemui sebelum berlepas ke Mongolia bersama skuad B-23 di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, di sini, hari ini.”Saya harap dapat buktikan yang terbaik InsyaAllah. Bagi saya ini impian ayah saya nak tengok saya berjaya…saya kena tunaikan janji saya untuk jadi pemain yang terbaik untuk keluarga saya,” katanya ketika ditemui sebelum berlepas ke Mongolia bersama skuad B-23 di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, di sini, hari ini.

Sementara itu, Nik Akif yang pernah pernah beraksi di peringkat kelayakan sama pada edisi 2019 lalu mengakui mahu menebus kekecewaan itu dengan membawa pasukan layak ke pusingan akhir di Uzbekistan, tahun depan.Sementara itu, Nik Akif yang pernah pernah beraksi di peringkat kelayakan sama pada edisi 2019 lalu mengakui mahu menebus kekecewaan itu dengan membawa pasukan layak ke pusingan akhir di Uzbekistan, tahun depan.

“Ini kelayakan yang kedua untuk Saya. InsyaAllah saya harap dapat gunakan pengalaman Saya untuk membantu pasukan dan saya berharap yang terbaik untuk layak,” kata pemain Terengganu FC itu.”Ini kelayakan yang kedua untuk Saya. InsyaAllah saya harap dapat gunakan pengalaman Saya untuk membantu pasukan dan saya berharap yang terbaik untuk layak,” kata pemain Terengganu FC itu.

Tiga tahun lalu, skuad negara di bawah kendalian Datuk Ong Kim Swee gagal layak ke pusingan akhir selepas sekadar muncul naib juara Kumpulan J di belakang China.Tiga tahun lalu, skuad negara di bawah kendalian Datuk Ong Kim Swee gagal layak ke pusingan akhir selepas sekadar muncul naib juara Kumpulan J di belakang China.

Untuk edisi di Mongolia kali ini, anak didik Brad Maloney sekali lagi diundi dalam Kumpulan J dengan kali ini bakal dicabar Laos, Thailand dan tuan rumah.Untuk edisi di Mongolia kali ini, anak didik Brad Maloney sekali lagi diundi dalam Kumpulan J dengan kali ini bakal dicabar Laos, Thailand dan tuan rumah.

sumber:- HM

Juara dari setiap 11 kumpulan akan layak ke pusingan akhir, manakala empat naib juara terbaik turut akan mengiringi ke Uzbekistan.Juara dari setiap 11 kumpulan akan layak ke pusingan akhir, manakala empat naib juara terbaik turut akan mengiringi ke Uzbekistan.