Sukan

Kelantan FC hilang dua import

Pengendali Kelantan FC, Rezal Zambery Yahya pasrah walaupun terpaksa mengharungi baki saingan Piala Malaysia musim ini hanya bersandarkan dua pemain import iaitu Christos Intzidis dan Natanael Siringo Ringo.

Ia susulan dua lagi pemain import, Jack Hindle dan Mario Arques dijangka tidak dapat beraksi hingga hujung musim, sekali gus menyaksikan Rezal perlu bergantung kepada kudrat pemain tempatan.

Sebagai jurulatih, sudah tentu saya mahukan komitmen dari pemain untuk berikan 100 peratus dan dalam dua perlawanan sebelum ini, kita boleh lihat banyak perkara positif dalam kalangan pemain.

Kalau fikir dari segi positif, saya ada nyatakan kepada pemain bahawa ketiadaan pemain ini (import) sebenarnya ruang buat mereka mengisi kekosongan yang ditinggalkan.

Jangan sesekali berasakan kita tidak boleh berikan saingan biarpun dengan hanya dua pemain import. Hanya prestasi pemain itu sendiri yang akan menentukan kita pasukan yang baik atau sekadar hanya berada dalam kelompok saingan Piala Malaysia.

“Saya rasa dalam kumpulan ini, kita akan terus berikan saingan dan dalam bola sepak tiada yang mustahil. Saya juga tidak salah untuk meletakkan sasaran layak ke suku akhir,” katanya.

Beberapa pemain tempatan seperti Nurshamil Abdul Ghani, Syed Sobri Syed Mohamad dan Dzulfahmi Hadi dilihat begitu menyerlah bagi membantu Kelantan sejak saingan Liga Perdana.

sumber:- BH

Kelantan berada kedudukan terbawah Kumpulan D dengan mengumpul satu mata hasil keputusan seri 2-2 ketika berdepan Sabah dan tewas 0-2 di tangan juara bertahan, Johor Darul Ta’zim (JDT) pada perlawanan pertama.