Tiada istilah tidak relevan oleh pemain Kedah Darul Aman, Syazwan Zainon, yang terpinggir untuk membarisi Harimau Malaya sejak akhir-akhir ini.

Syazwan mengakui prestasi yo-yo menjadi punca dia bukan lagi pilihan utama Cheng Tan Hoe, tapi masih yakin mampu membantu skuad negara andai diberikan peluang kedua.

“Persembahan saya pada ketika ini tidak menentu jadi saya harap selepas ini dapat buat yang lebih baik lagi.”Saya tahu kadang-kadang mungkin prestasi saya dalam perlawanan sebelum ini OK tapi ketika bertemu Melaka United tidak seperti yang diharapkan” katanya di Nadi Weekend sebentar tadi.

Situasi Syazwan itu menyusuli kedudukan Baddrol Bakhtiar yang pada suatu ketika turut dikritik hebat ekoran gagal menyerlah dalam saingan Liga Malaysia (Liga-M).

Namun, dalam senarai kem kebangsaan ke Jordan kali ini, nama ketua pasukan itu kembali mendapat tempat sebaik muncul selaku penjaring tempatan terbaik musim 2021.

Justeru, tiada istilah mustahil buat Syazwan andai dia mampu menambat semula keyakinan Cheng Hoe sekali gus menganggap peluang untuk membantu negara masih ada ruang buatnya.

sumber:- astro arena

“Kalau dipanggil atas dasar prestasi, saya mungkin akan pergi. “Tapi buat masa ini biar saya fokus kepada kelab.”