Tiga Pemain Malaysia Tiada Dalam Senarai Lawan Thailand

Tiga pemain Malaysia yang beraksi dalam saingan Thai League 1 tidak tersenarai dalam skuad Thai League All Stars untuk men3ntang skuad kebangsaan Thailand pada 14 November ini.

Thai League All Stars akan dibimbing oleh bekas pengendali Bangkok United, Alexander Polking dan jurulatih itu memutuskan untuk tidak menyenaraikan Norshahrul Idlan Talaha, Dominic Tan dan Mohamadou Sumareh.

Skuad All Stars terdiri daripada gabungan pemain import yang beraksi dalam saingan Thai League serta beberapa pemain tempatan yang tidak dipanggil oleh Akira Nishino.

Antara pemain yang disenaraikan ialah Michael Falkesgaard (Bangkok United), Martin Steuble (Port FC), Mitsuru Marouka (BG Pathum United) dan Dragan Boskovic (Chonburi FC).

Perlawanan men3ntang skuad All Stars ini diadakan bagi menggantikan perlawanan persahabatan yang sepatutnya diadakan pada FIFA Day.

Selain itu, tujuan perlawanan ialah bagi memastikan pemain Thailand dapat meningkatkan kualiti dan membina persefahaman yang kuat meskipun tidak men3ntang pasukan luar ekoran pand3mik C0VID-19 yang sedang me3landa dunia ketika ini.