Jurulatih Sarawak United, B Sathianathan, faham dengan situasi sukar kehilangan pemain lebih-lebih lagi pengganti yang ada mungkin tidak setanding.

Kerancakan Liga Malaysia (Liga-M) terganggu apabila Liga Bolasepak Malaysia (MFL) dan Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) sepakat untuk merehatkan liga bagi memberi laluan kem latihan Sukan SEA Hanoi yang tidak berada dalam kalender Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA).

Baik skuad temasya dwitahunan itu mahupun kelab Liga Super dan Liga Perdana, masing-masing tersepit dengan situasi semasa.

Sehubungan itu, Sathianathan tidak menolak andaian bahawa FAM mungkin terpaksa ikut telunjuk penyokong yang makin hari semakin lantang tentukan keperluan produk badan induk itu.

Kadang-kadang netizen tidak faham, mereka cakap main lepas sahaja.Contohnya kalau saya lepaskan Hakimi Abdullah (ke panggilan pusat), saya tidak mempunyai pemain simpanan.

“Katakan kalau Arif Aiman, saya pun tidak akan lepaskan sebab dia adalah tonggak utama.”Cuma dekat sini kalau tidak dapat pingat emas (Sukan SEA), boleh mat!.

sumber:- SA

“Siapa tidak baca Facebook, anak saya pun baca. Dia pun risau kalau apa-apa jadi.”Bukan saya mahu menyebelahi FAM tapi keadaan sekarang dikawal oleh netizen,” katanya selepas mencipta kemenangan ke atas Petaling Jaya City, kelmarin.