Tan Cheng Hoe Intai Ubi Muda JDT

PENGENDALI skuad Harim@u Malaya, Tan Cheng Hoe mengakui kel!bat tonggak muda Johor Darul Tazim (JDT), Ramadhan Saifullah Usman berada dalam rad@rnya untuk memperku@tkan cab@ran skuad negara selepas pemain Harim@u Selatan itu tampil mencipta impak p0sitif dalam saingan CIMB Liga Super, lapor ZURAIMEE ZAINAL.

Menurut bekas pengendali Kedah berusia 52 tahun itu, skuad negara sememangnya memerlukan lebih ramai pemain yang memiliki karakter seperti Ramadhan Saifullah dalam membawa cab@ran negara.

Ramadhan Saifullah memiliki pr0spek besar untuk lebih menyerlah dalam arena bola sepak negara pada masa depan. Apa yang saya lihat dia tidak hanya memiliki sentvhan penyudah yang taj@m tetapi juga kepant@san semasa beraksi di padang.

“Satu lagi dia memiliki keyakinan yang tinggi dalam diri untuk mengatasi l@wan di padang walaupun usianya masih dalam lingkungan 20-an,” katanya kepada Sinar Harian semalam.

Kelmarin pada aksi CIMB Liga Super menent@ng Selangor, Ramadhan Saifullah meled@k dua gol pada babak kedua ketika membantu juara bert@han itu mengatasi Selangor 6-1 pada aksi di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri.

Pada masa sama Cheng Hoe berharap Ramadhan Saifullah meneruskan rentak k0nsisten bersama Harim@u Selatan sekali gus dapat menyaingi peny3rang import yang mewarnai slot jaringan Liga Malaysia (Liga-M).

“Saya juga berharap akan ada lebih ramai lagi pemain berkarakter seperti Ramadhan Saifullah yang sekali gus akan memberi lebih pilihan kepada jurulatih merekrut mereka dalam skuad kebangsaan,” katanya.