Nasib Dickson Masih Samar – Samar

Pengendali Pahang, Dollah Salleh mengesahkan kel!bat Dickson Nwakaeme sekali lagi tidak dapat diturunkan apabila pasukannya mel@yan kunjungan pasukan tangga kedua Kedah di Stadium Darulmakmur, pada Sabtu.

Selain itu dia juga kehil@ngan khidmat pemain sayap Gopi Rizqi yang digantvng satu perlawnan gara-gara mengumpul tiga kad kuning, manakala Ivan Carlos pula masih dalam situasi 50-50 untuk diturunkan.

Jika Dickson ada bersama pasukan, saya mungkin boleh rasa lega sedikit untuk berjumpa Kedah tetapi dia memang tidak boleh bermain lagi dan saya pun tidak pasti sampai bila.

Begitu juga dengan Ivan yang belum cergas tetapi buat masa ini mungkin Herold Goulon dapat diturunkan.

“Ini sahaja yang menjadi mas@lah kepada saya sekarang iaitu tidak dapat menurunkan barisan terbaik dalam beberapa perlawnan lalu dan harap semua pemain sudah boleh bersedia sebaik Piala Malaysia bermula,” katanya.

Di sebalik beberapa kekangan ini, Dollah Salleh tetap menaruh harapan tinggi terhadap barisan pemainnya biar siapapun law@n yang ditent@ng dalam usaha mereka untuk memperbaiki kedudukan di Liga Super.

Dalam empat perlawnan diharungi selepas Liga Malaysia kembali bersambung, Pahang tewas kepada JDT 2-3 dan Uitm FC 0-1, menang ke atas PDRM FA 2-1 dan kemudiannya seri 2-2 menent@ng Felda United.

Ini menyaksikan mereka menduduki tangga ketujuh Liga Super dengan 10 mata dan kemenangan ke atas Kedah yang telah menang lima perlawnan berturut-turut adalah penting untuk cuba mengintai kedudukan dua teratas.

Saya tidak kisah dengan apa yang sedang dilalui Kedah kerana kami akan harungi apa sahaja dan siapa law@n kami, Pahang sentiasa bersedia.

Sama ada kami berjumpa Kedah, Felda atau PDRM sekali pun, kami tidak akan membeza-bezakan law@n dan semua perlawnan adalah sama buat saya.

Dalam kedudukan pasukan sekarang,saya masih percaya dengan pemain-pemain walaupun tidak nafikan buat masa ini saya terpaksa bergantvng kepada sebahagian pemain muda.

“Cuma saya bangga melihat peningkatan yang dipamerkan oleh mereka dalam beberapa perlawnan lalu dan saya yakin ia tidak jadi masalah besar kepada pasukan,” kata Dollah Salleh