Kelantan Mula Mengorak Langkah

PASUKAN The Red Warri0rs (TRW) terus meng0rak langkah bagi memperk@sakan semula pasukan itu apabila sedia terb@ng ke Eropah untuk berguru dengan pasukan Cardiff City FC.

Pemilik TRW, Norizam Tukiman berkata, sebagai langkah awal, barisan jurulatih akan di­terb@ngkan untuk menimba ilmu dan melihat lebih dekat perjalanan pasukan berkenaan.

Menurutnya, perkara itu akan segera dilakukan sejurus perjalanan antarabangsa kembali beroperasi nanti.

Usaha ini adalah hasil pertemuan penuh bermakna antara saya bersama Tan Sri Vincent Tan yang merupakan pemilik kepada Cardiff City FC.

Alhamdulillah, hari ini saya cukup bertuah dapat bertemu beliau. Bagi saya, ia satu pembelajaran baik untuk menguruskan Kelantan FC pada masa depan.

“Beliau bukan sahaja ahli perniagaan berjaya tetapi pemain industri bola sepak terkemuka di dunia. Banyak ilmu dan input p0sitif yang beliau kongsikan kepada saya,” kata Norizam ketika dihubungi Kosmo semalam.

Terdahulu, Norizam mengadakan pertemuan dengan tok0h korp0rat itu di The Taaras Beach & Spa Resorts, Terengganu semalam.

Norizam berkata, beliau sudah bersedia menyunt!k naf@s baharu kepada TRW untuk kembali menjadi pasukan digervni dalam saingan Liga Malaysia (Liga M).