JDT Hampiri Gelaran

Kuala Terengganu: Pengendali Johor Darul Tazim (JDT), Benjamin Mora tanpa bersel!ndung meluahkan rasa gembira selepas anak buahnya berjaya menyerap tek@nan Terengganu FC (TFC) sebelum melakar kemenangan tipis 1-0 di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Gong Bad@k, malam tadi.

Pengendali berusia 41 tahun itu menjelaskan lebih manis kejayaan itu semakin menghampiri pasukannya untuk membvru kejuaraan Liga Super buat kali ketujuh berturut-turut.

Saya gembira selepas anak buah berjaya merakam kemenangan berharga tanpa bol0s, namun begitu aksi ini agak sukar kerana pemain TFC memberi tek@nan hebat kepada kami dengan bermain temp0 p@ntas dan intensiti tinggi.

Begitupun pemain-pemain saya berjaya mengawalnya dan mengekalkan f0rmasi pasukan sepanjang perlawnan bagi mempertah@nkan kelebihan satu gol sekali gus memenangi aksi ini.

“Kita harap dapat terus mencapai kemenangan dengan Selangor di laman sendiri pada aksi seterusnya dan sedikit tuah untuk mencapai matlamat mempert@hankan kejuaraan Liga Super dengan lebih cepat,” katanya ketika ditemui selepas tamat perlawnan.

Pada perlawnan itu, jaringan tunggal pemain kelahiran Terengganu dan kebangsaan, Safawi Rasid yang bijak memanfaatkan kesilapan komunikasi bent3ng pertah@nan TFC pada minit kelima mengundang p@dah selepas tewas kepada skuad Harim@u Selatan itu.

Kemenangan itu menyaksikan JDT terus gah di puncak liga dengan mengutip 19 mata, kelebihan lapan mata di hadapan Perak yang kini berada di tangga kedua dengan 11 mata, manakala TFC di tangga keempat dengan 10 mata.

Mengulas lanjut, jurulatih kelahiran Mexico itu akui peningkatan dipamerkan pemain TFC menyukarkan anak buahnya menembvsi bent3ng pertah@nan skuad Penyv itu.

Pasukan dalam liga di Malaysia berkembang begitu juga dengan Terengganu, mereka bukan lagi pasukan sama seperti tahun lalu atau tahun sebelumnya.

“Sebaliknya mereka selalu melangkah di kedudukan terbaik sekali gus mampu meningkat lagi permainan, kami begitu menghargai perkembangan ini kerana kami juga mahu bermain dengan baik,” katanya.