Tiga Minggu Tak Dapat Main Buat Luqman Kecewa

KUALA LUMPUR: Striker muda s3nsasi negara, Luqman Hakim Shamsudin terpaksa berehat sekurang-kurangnya tiga minggu akibat kec3deraan hamstr!ng.

Pemain berusia 18 tahun itu dilaporkan mengalami keced3raan itu ketika sesi latihan bersama kelabnya KV Kortrijk, Sabtu lalu.

Keadaan itu menc3tuskan rasa kec3wa Luqman yang kini bersemangat tinggi selepas membuat penampilan sulung di liga utama Belgium, Jupiler Pro League ketika menentang RSC Anderlecht minggu lalu.

Doktor memberi tahu ada koy@kan di paha dan menasihatkan saya untuk berehat dalam tiga minggu bagi memberi tumpuan kepada sesi pemvlihan bersama pasukan.

Sebenarnya kecederaan ini saya alami sehari selepas perlawanan dengan Anderlecht minggu lalu, tapi ketika itu saya fikir hanya kec3deraan biasa.

Saya harap pemvlihan akan berjalan lancar dan dapat kembali segera bersama pasukan, katanya.

Luqman kemungkinan terlepas sekurang-kurangnya tiga aksi Jupiler Pro men3ntang Zulte Waregem pada 3 November, Beerschot (7 November) dan Club Brugge (22 November).

Pemain kelahiran Kota Bharu itu membuat penampilan sulung di Jupiler Pro League selepas dia dimasukkan sebagai pemain gantian pada minit ke-74 menggantikan Petar Golubovic ketika KV Kortrijk tewas 3-1 di tangan Anderlecht.