Kami Bukan Belasahan JDT – Safee

Penyrang Petaling Jaya City FC, Safee Sali, enggan pasukannya menjadi m@ngsa belas@han Johor Darul Tazim FC (JDT) dalam perlawnan Liga Super di Stadium Petaling Jaya malam esok.

Jika law@n dari selatan tanah air itu berhajat sedemikian, Safee melavngkan am@ran bahawa kehendak mereka itu tidak mungkin tercapai.

“Memang kita tahu kelebihan yang dimilki JDT dan kebanyakan jaringan yang besar itu dihasilkan mereka di laman sendiri,” katanya kepada Nadi Arena.

Apabila mereka bermain di tempat law@n, kami sebagai tuan rumah sudah pasti tidak mahu dimalvkan.

“Saya fikir akan ada satu perlawnan yang menarik malam esok dan PJ City tidak akan memberi ruang untuk JDT mendapatkan lebih daripada apa yang mereka lakukan ke atas Perak dan Selangor,” katanya.

PJ City terdes@k mencari kemenangan kedua selepas hanya merekodkan keputusan seri dan kekal@han sejak saingan Liga Super kembali bersambung 22 Ogos lalu.

Pasukan itu semakin menghampiri zon penyingk!ran dengan hanya dibezakan satu mata di atas Sabah dan Safee mengakui pasukannya tidak boleh tew@s kepada JDT sambil mengharapkan mata maksimum akan diperoleh dalam dua perlawnan terakhir musim ini menent@ng UiTM FC dan PDRM.

Benar, ia memang perlawnan yang sukar.

Kami akan mencuba untuk melakukan sesuatu dalam perlawnan menent@ng JDT ini.

Seperti tahun lalu, kami dapat mengejvtkan JDT (menang 1-0 di Larkin) , jadi saya mengharapkan kami dapat melakukan sesuatu ketika menent@ng JDT kali ini.

“Pemain PJ City juga sedar kedudukan kami dalam liga tidak berapa baik, jadi selepas ini, saya harap semua pemain dapat berusaha ker@s untuk bangkit ke kedudukan lebih baik,” tambahnya.