Sukan

Selangor FC sah lepaskan import

Jodoh pertahanan import, Jordan Ayimbila bersama Selangor FC tidak panjang apabila dia dilepaskan kelab itu hasil daripada secara persetujuan bersama.

Skuad The Red Giants mengesahkan pemain dari Ghana itu akan berangkat ke Amerika Syarikat untuk mengembangkan lagi perjalanan karier bola sepak bersama San Antonio FC.

Ketua jurulatih Selangor FC, Michael Feichtenbeiner bagaimanapun mengakui gembira dengan prestasi yang ditunjukkan Ayimbila sepanjang bersama skuad itu sejak musim lalu.

Ini adalah sebahagian daripada sistem yang kita bina di sini untuk pemain muda. Selangor FC mahu melahirkan pemain yang berpotensi dengan memberi peluang untuk mengembangkan bakat mereka baik pemain tempatan atau import.

Jordan adalah pemain import muda yang kami tandatangani musim lalu. Kemahiran beliau dari segi kecergasan, kelajuan dan larian yang bagus diasah untuk menjadi lebih optimum ketika bersama kelab ini.

Selepas beraksi dalam 24 perlawanan bersama pasukan utama dengan satu bantuan gol sebagai pemain pertahanan, melalui pendedahan sistem Selangor FC ini, kelab lain mula melihat potensi beliau dan ini membuka peluang besar bagi Jordan untuk ke peringkat lebih tinggi.

“Saya turut berbangga dengan hasil dan pencapaian beliau ini dan mendoakan yang terbaik untuknya,” kata pengendali dari Jerman itu.

Sementara itu, Ayimbila menzahirkan ucapan terima kasih kepada Selangor kerana diberi peluang untuk beraksi bersama pasukan utama Selangor dan mendapat pengalaman yang terbaik.

Pada mulanya saya datang ke sini untuk bermain bersama pasukan Selangor FC 2 dan kemudian saya diberi peluang untuk ke pasukan utama.

“Jadi, saya sangat bersyukur dengan pengalaman yang saya dapat di sini. Saya akan menggunakan semua yang saya pelajari di sini untuk meningkatkan lagi kualiti permainan saya.

sumber:- BH

“Rakan sepasukan di sini juga sangat baik dengan saya. Terima kasih untuk sepanjang saya berada di sini. Walaupun saya tidak lagi bersama Selangor FC namun hati saya tetap dengan anda semua,” katanya.