Johor Darul Ta’zim (JDT) sah akan menjadi tuan rumah saingan Kumpulan I Liga Juara-Juara Asia (ACL) dari 15 April hingga 1 Mei. Berita itu diumumkan oleh Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC), dengan Thailand akan menjadi “pusat” tiga kumpulan iaitu F, G dan J, manakala Kumpulan H akan ditempatkan di Vietnam.

AFC telah menjelaskan bahawa Johor Bahru akan menjadi tapak untuk Kumpulan I di mana JDT akan berdepan pasukan besar termasuk juara Liga J1 Kawasaki Frontale, juara Liga Super China lapan kali dan juara ACL dua kali, Guangzhou FC dan pemenang perlawanan paly off antara Ulsan Hyundai dan Port FC.

Buriram di Thailand akan menjadi tempat perlawanan Kumpulan F yang menampilkan Shandong Taishan FC, pemenang dua kali ACL, Urawa Red Diamonds, Lion City Sailors, dan pemenang play-off antara Daegu FC dan Buriram United.

Kumpulan G akan diadakan di Bangkok, Thailand, di mana Melbourne City dari Australia akan membuat penampilan sulung bersama BG Pathum United, Jeonnam Dragons dan United City FC.

sumber:- BH

Perlawanan Kumpulan H akan diadakan di Ho Chi Minh, Vietnam. Juara dua kali Jeonbuk Hyundai Motors akan menentang Yokohama F Marinos, Hoang Anh Gia Lai, dan pemenang playoff Changchun Yatai akan men3ntang pemenang kelayakan antara Kaya-Iloilo FC dan Sydney FC. Sementara itu, Kumpulan J, yang turut berlangsung di Thailand, akan merangkumi Pelabuhan Shanghai, Chiangrai United, Kitchee SC, dan Vissel Kobe atau Melbourne Victory.