Dah Puas Hati

Setelah tew@s dalam 2 perlawnan sejak sa!ngan CIMB Liga Super kembali bersambung, Pahang akhirnya berjaya mengutip 3 mata berharga untuk mencerahkan peluang merebvt kedudukan 5 teratas liga.

Kemenangan 2-1 ke atas PDRM di Stadium Darul Makmur semalam turut memberi semangat tambahan kepada skuad Tok G@jah untuk terus membvru kemenangan dalam pertemuan men3ntang FELDA United minggu depan.

Dalam perlawnan itu, Pahang mempertaruhkan gandingan pemain muda tanpa khidmat penyrang import, Dickson Nwakaeme yang mengalami k3ceder@an.

Sejak pengadil wisel sepak mula, beberapa percubaan berbah@ya telah dilakukan oleh Tok Gaj@h menerusi gandingan Faisal Halim dan Ivan Carlos tetapi pertahanan kent@l PDRM menafikan tuan rumah untuk mendapatkan gol pendahuluan.

Pada minit ke-36, penyrang import dari Brazil, Ivan Carlos tidak mempersiakan peluang meletakkan Pahang mendahului 1-0 hasil sep@kan percuma yang cantik.

Pada separuh masa kedua, skuad Tok G@jah terus memberi tek@nan kepada The Cops apabila Mohd Faisal Abdul Halim menjaringkan gol kedua buat pasukannya pada minit ke-73 setelah menerima hantaran cantik daripada Azam Azih.

Pada minit ke-84, PDRM merapatkan jur@ng 1-2 hasil jaringan sendiri pemain tengah tuan rumah, Adam Reed.

Mengulas mengenai keputusan itu, pengendali Pahang, Dollah Salleh berpuas hati dengan prestasi beberapa pemain muda yang diturunkan dalam perlawnan itu cuma mereka kal@h dari segi pengalaman.

Bagaimanapun, beliau turut risau dengan k3cedera@n yang dialami oleh tonggak import seperti Herold Goulon dan Ivan Carlos.

Kita masih lagi bermain tidak seperti yang saya harapkan, tapi walaubagaimanapun, kemenangan malam ni sebenarnya boleh bagi sunt!kan pada pasukan untuk lebih bangk!t lagi.

“Cuma saya rasa risau dengan k3ceder@an. Carlos dan Goulon, begitu juga dengan Dickson. Itu yang saya khuatirkan tapi alhamdulillah, pemain-pemain tempatan, budak-budak muda, pada mlm ni masih lagi dapat menunjukkan prestasi yang baik, cuma pengalaman, kita k@lah kat situ,” katanya selepas perlawnan.