sukan

Apa jadi dengan Pasaran pemain dan jurulatih musim depan

Penolong jurulatih Kelantan Darul Naim (KDN), Rezal Zambery Yahya, melihat cabaran besar bakal dihadapi pemain dan jurulatih pada musim depan untuk merebut tempat dalam kancah bola sepak negara.

Menurut Rezal, ketiadaan saingan bagi pasukan B-23 pada musim depan menyebabkan pasaran pemain dan jurulatih menjadi semakin kecil dan kompetitif.

“Saingan liga seperti kita tahu tahun depan tiada lagi pasukan bawah 23 tahun (Piala MFL). Daripada segi pasaran pemain dan jurulatih semakin mengecil dan persaingan itu cukup ketat.

“Jurulatih tempatan sentiasa perlu diberikan peluang. Namun, kita faham pasukan memerlukan jurulatih dengan reputasi dan keputusan yang baik.

“Itu antara kriteria yang diambil kira. Namun, bukan hanya saya sahaja, tetapi ramai jurulatih tempatan mengharapkan diberikan ruang dalam saingan liga kita tidak kira dalam Liga Super, Liga Amatur, Piala belia atau Piala Presiden,” katanya.

sumber:- stadium astro

Pasukan pantai timur itu akan mengharungi satu lagi aksi terakhir Liga Super menentang Kuala Lumpur City di Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur, Cheras pada Ahad ini.

Recent Posts

  • sukan

Sejarah Piala Thomas: Perjalanan pertandingan Badminton

Pendahuluan tentang Piala ThomasPiala Thomas merupakan kejohanan badminton antarabangsa yang telah menjadi salah satu acara paling berprestij bagi pemain badminton… Read More

8 hours ago
  • sukan

Sejarah Badminton: Dari Permulaan Hingga Kejayaan Global

Pengenalan kepada BadmintonBadminton ialah sukan yang dimainkan oleh dua atau empat pemain yang menggunakan racket untuk menghantar shuttlecock ke kawasan… Read More

9 hours ago
  • sukan

‘Ketua Kampung Likas’ luah rasa kecewa dengan ayat ‘nanti kita jumpa’

Pemain pertahanan Sabah FC, Park Tae-su yang dikenali dalam kalangan penyokong sebagai 'Ketua Kampung Likas' meluahkan rasa kecewa selepas kontraknya… Read More

13 hours ago
  • sukan

Figueiredo cetus situasi lucu

Penyerang warisan baharu Harimau Malaya, Joao Figueiredo, mencuri tumpuan bukan sekadar kerana jaringan sulungnya dalam kemenangan 4-0 ke atas Vietnam,… Read More

14 hours ago
  • sukan

‘Kami beri seminggu, kalau tidak segalanya didedahkan’

"Kita bagi tempoh seminggu saja bermula hari ini. Kalau tidak, kita akan buat sidang media dan dedahkan segala-galanya yang orang… Read More

14 hours ago
  • sukan

Indra mahu anak tempatan pecahkan rekodnya

Pemegang rekod penjaring terbanyak sepanjang zaman Liga Super, Indra Putra Mahayuddin meluahkan hasrat untuk melihat anak tempatan memecahkan rekodnya itu… Read More

15 hours ago