sukan

Kim Pan-gon tuntut ubah sikap jumpa JDT

Bekas jurulatih Harimau Malaya, Kim Pan-gon, menyeru Ulsan HD mengubah sikap di atas padang apabila mengadakan dengan Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam pertemuan yang dinanti-nantikan, Liga Juara-Juara Elite (ACLE), Selasa depan.

Juara ACLE pada 2012 dan 2020 itu berada dalam situasi getir berikutan menduduki tangga tercorot selepas tiga kekalahan dalam Kumpulan A.

Kepulangan semula pengendali berusia 55 tahun itu ke Malaysia, khususnya di Stadium Sultan Ibrahim (SSI) apabila bakal diuji oleh lambakan bintang kebangsaan.

“Kami harus lebih menghormati selepas ini. Saya tidak mahu bercakap apa-apa kerana ini sangat memalukan.”Saya ingin memohon maaf kepada peminat. Kami tidak berhak meraih keputusan yang membanggakan daripada permainan ini.

“Mungkin kami terlalu membangga diri meskipun berdepan skuad yang lebih hebat. Kami harus memperbaiki sikap.”Ia bukan soal itu walaupun kami tidak berjaya melayakkan diri ke pusingan 16, ia berkenaan menghormati penyokong, pasukan lawan, malah rakan sepasukan sendiri.

“Kami harus meningkatkan persembahan, malah saya perlu memperbaiki diri sendiri,” katanya selepas kemenangan bertemu Pohang Steelers, hujung minggu lalu.

sumber:- stadium astro

Ulsan kekal cemerlang di peringkat domestik dan hampir pasti mempertahankan gelaran K League 1 dan Piala Korea.

Recent Posts

  • sukan

TFC akhirnya putuskan nasib Badrul

 Bekas pengendali sementara Terengganu FC (TFC), Badrul Afzan Razali secara rasmi dinaikkan 'pangkat' sebagai ketua jurulatih skuad itu bagi mengharungi… Read More

41 minutes ago
  • sukan

Bukit Jalil mungkin jadi saksi Indonesia mara ke Piala Dunia 2026

Pemerhati bola sepak Oman, Issa Saeed, berkongsikan bahawa terdapat lima negara yang berpotensi untuk menjadi tuan rumah bagi perlawanan pusingan… Read More

2 hours ago
  • sukan

Jurulatih bola sepak ditahan cabul dua remaja perempuan

 Seorang jurulatih bola sepak persendirian ditahan polis selepas dipercayai mencabul dua remaja perempuan berusia 13 tahun dalam kejadian berasingan yang… Read More

3 hours ago
  • sukan

Endrick Dos Santos kembali ke Vietnam selepas belasah Vietnam

Selepas membantu Harimau Malaya menjulang kejayaan baru-baru ini, pemain naturalisasi negara, Endrick Dos Santos kembali beraksi untuk kelabnya di Vietnam.… Read More

3 hours ago
  • sukan

TERKINI : JDT sah sambar pemain berstatus bintang

Johor Darul Ta'zim (JDT) hari ini mengumumkan ketibaan pemain penyerang baru yang akan memperkuatkan pasukan itu dari Brazil iaitu Jairo… Read More

4 hours ago
  • sukan

Toh Ee Wei tertarik dengan gandingan No. 1 Thailand

Pemain beregu campuran negara, Toh Ee Wei menyatakan rasa kagum terhadap gandingan No. 1 Thailand, Dechapol Puavaranukroh–Supissara Paewsampran yang dianggap… Read More

4 hours ago