sukan

Komen pengendali Indonesia selepas tewas penentuan tempat ketiga

Ketua jurulatih Indonesia, Shin Tae-yong mengetahui dia kini berperang dengan masa untuk menyediakan pemainnya yang keletihan menghadapi perlawanan play-off Sukan Olimpik menentang Guinea Khamis selepas tewas 2-1 kepada Iraq dalam penentuan tempat ketiga Piala AFC B-23.

Skuad kendalian Tae-yong tewas pada masa tambahan walaupun mendahului menerusi Ivar Jenner selepas jaringan Zaid Tehseen dan Ali Jasim membenarkan Iraq bakal berakhir di Paris 2024.

Indonesia masih boleh layak ke Sukan Olimpik, bagaimanapun, dengan kemenangan ke atas pasukan Afrika di Paris, dengan Tea-yong menyedari ia akan memerlukan usaha besar untuk menghidupkan semula semangat pemainnya.

“Saya perlu melakukannya dengan baik,” katanya.“Pemain sangat letih dan letih, mereka keletihan sebenarnya.“Selama dua atau tiga hari kami hanya akan fokus pada pemulihan, saya tidak akan benarkan pemain menyentuh bola.

“Selepas itu kami mempunyai tiga atau empat hari dan kemudian kami akan melakukan beberapa kerja taktikal dan menganalisis lawan kami.
“Saya akan cuba sedaya upaya untuk mengambil peluang terakhir untuk ke Sukan Olimpik.

sumber:- SA

“Harapan saya ialah empat pasukan Asia akan menyertai Sukan Olimpik.”