sukan

“Saya tidak jangka Pan-gon untuk panggil “

Rata-rata peminat berpendapat Kim Pan-gon perlu melakukan beberapa rombakan terutama di posisi tengah untuk menghadapi dua perlawanan penting bertemu Oman pada 22 dan 26 Mac depan.

Pada pandangan bekas pemain kebangsaan itu, Asmawi Bakiri, ada dalam kalangan pemain yang menggalas tugas di posisi berkenaan kurang memberi impak kepada pasukan.

Namun, wujud persoalan apakah penggantian pemain wajar dilakukan tatkala pemain yang berada dalam senarai bersedia tidak beraksi secara kompetitif ketika ini.

“Pasukan ini tidak boleh berpecah, penggantian juga tidak boleh ramai, tidak boleh sampai separuh pasukan.”Saya tidak jangka (Pan-gon) untuk memanggil pemain dari luar senarai menunggu.

“Netizen pula mengharapkan ada pemain di luar senarai menunggu perlu dipanggil tetapi saya tidak nampak di mana untuk menilai prestasi mereka berbaki hampir 40 hari ke Oman.

“Kalau boleh saya hendak lihat perubahan di kawasan tengah di mana kita bergelut dalam tiga perlawanan di (Piala Asia) Qatar.
“Penjaga gol, pertahanan, tengah dan kawasan serangan merupakan kesebelasan utama.

“Malaysia perlu mengatur dua perlawanan yang sesuai dengan saiz perlawanan, setidak-tidaknya satu perlawanan kompetitif — ada mata ranking atau tidak.

sumber:- SA

“Perancangan pasukan adalah mendapatkan rentak permainan dan untuk Pan-gon menilai semula prestasi anak buahnya.”Jadi sudah tentu Malaysia boleh memilih pasukan yang memiliki kesederhanaan ranking,” katanya , mendapatkan mengenai lawan yang sesuai untuk dua aksi pemanas badan sebelum perlawanan kelayakan Piala Dunia/Piala Asia, bulan depan.