sukan

Saya terus nampak gelap

Tiada istilah gantung but — ketua pasukan Negeri Sembilan, Zaquan Adha Abdul Radzak, belum kibar bendera putih untuk terus berjuang dalam kariernya walaupun diduga dengan kecederaan ligamen lutut (ACL) buat kali kelima.

Ia secara tidak langsung memberi bayangan tidak akan bersara dalam masa terdekat, Zaquan ketika ditemu bual wartawan Astro Arena, Zulhelmi Zainal Azam, redha dengan nasibnya tetapi pada masa sama terharu dengan pengorbanan isteri yang setia menemani biarpun masih dalam pantang bersalin.

“Saya terus nampak gelap, saya rasa sampai sini sahaja (karier) sebab saya pernah alaminya banyak kali.”ACL adalah kecederaan yang paling ditakuti dalam sukan terutama bola sepak.

“Sakitnya teramat dan tidak dapat digambarkan emosi saya walaupun ia nampak biasa.”Serta-merta saya tahu sudah mengalami ACL.

“Saya akan tetap dalam bola sepak. Lagipun ramai pernah mengatakan saya pasti akan gantung but tapi tiada dalam senarai saya lagi.

sumber:- SA

“Saya tidak menyatakan akan bersara cuma selagi saya rasa masih mampu beraksi, maka saya teruskan,” katanya di Nadi Weekend.