Solskjaer Sekali Lagi Jadi Tumpuan

LONDON: Manchester United jelas meningkat pada musim penuh pertama kendalian Ole Gunnar Solskjaer dengan kedudukan ketiga Liga Perdana dan ke separuh akhir tiga sa!ngan piala.

Namun ketika United masih jauh di belakang penc@bar utama, Liverpool dan Manchester City dalam kedudukan liga, pengendali dari Norway itu kini menjadi tumpuan bagi melihat sejauh mana dia boleh menjadikan United anc@man ser!us dalam Liga Perdana sejak Alex Ferguson bersara pada 2013.

Skuad Solskjaer akan memulakan kempen di laman sendiri berdepan Crystal Palace awal pagi Ahad ini selepas melalui 14 perlawnan tanpa kal@h dalam liga utama England sejak Bruno Fernandes menukar nas!b mereka pada Januari.

Pemain tengah United itu bakal dibantu dengan kehadiran pemain Belanda, Donny Van de Beek tetapi skuad Solskjaer masih l0nggar di bahagian tertentu.

Tiga kemenangan mengatasi City dan Chelsea musim lalu membuktikan United boleh menew@skan kelab utama Liga Perdana pada hari terbaik mereka tetapi wujud kebimb@ngan tidak sampai sebulan lalu pada separuh akhir Liga Europa berdepan Sevilla.

Solskjaer memilih tidak menggantikan pemain Sepanyol itu sehingga minit ke-87 dan merasakan tiada pemain di bangku simpanan boleh diharapkan.

Walaupun dengan kehadiran Van de Beek, mas@lah itu tampak belum diselesaikan. – AFP