Sepatutnya Penalti – TMJ

KUALA LUMPUR: Mutu pengadilan yang dianggap kurang berkualiti ketika aksi Liga Super antara Terengganu FC (TFC) dan Johor Darul Tazim (JDT) di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, malam tadi dikec@m hebat peminat di media s0sial.

Perkara itu turut mendapat perhatian pemilik JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim yang mend@kwa kualiti dipamerkan pengadil perlawnan sebagai tervk dan ggal mengawal perlawnan dengan baik.

Tanpa menyebelahi mana-mana pihak, Tunku Ismail yang juga Tunku Mahkota Johor (TMJ) menyifatkan TFC sepatutnya mendapat satu atau dua penalti dan penyr@ngnya, Dominique Da Sylva perlu dilay@ngkan kad merah.

Tahniah Terengganu. Masa depan yang cerah buat Terengganu FC. Sikap profesi0nalisme yang tinggi oleh ketua pasukan dan potensi yang tinggi oleh pemain muda.

Bukan mudah untuk JDT. Pengadil tervk dan tidak meng@wal permainan dengan baik. Sepatutnya satu atau dua penalti buat Terengganu dan kad merah terhadap penyrang Terengganu yang melakukan kekas@ran (mengangkat kaki) yang tinggi.

“Apa pun perlawnan sudah tamat. Tahniah kepada kedua-dua pasukan. Padang dan stadium first class. Tahniah dan terima kasih,” kata TMJ yang membuat satu k0men di laman Instagram, officialterengganufc.

Antara ins!den yang dianggap pengadil, Wan Mohamad Tarmizi Wan Ibrahim sepatutnya memberikan sep@kan penalti kepada TFC adalah ketika pemain tengah JDT, Natxo Insa mengas@ri Da Sylva.

Malah, beberapa pihak turut menganggap Da Sylva seharusnya dilay@ngkan kad merah selepas melakukan kekas@ran berbah@ya apabila mengangkat kaki tinggi yang terkena bahagian d@da Insa.