Luqman Hakim Dapat Kelebihan

Konfed3rasi Bola Sepak Asia (AFC) semalam telah memutvskan untuk menunda Kejohanan AFC bawah 19 tahun (B-19) ek0ran situasi pandem!k C0V!D-19 yang dihadapi oleh negara tuan rumah, Uzbekistan selain sek@tan perjalanan yang masih dikenakan oleh beberapa negara yang terlibat dalam pertandingan itu.

Penundaan ini dilihat memberi satu kelebihan besar buat penyrang skuad B-19 tahun negara, Luqman Hakim yang ketika ini beraksi dalam saingan Jupiler Pro League Belgium bersama KV Kortrijk.

Dengan tiadanya perlawnan antarabangsa sehingga hujung tahun ini, Luqman kini boleh memberikan sepenuh perhatian dalam sesi latihan sekaligus menawan hati pengurus pasukan, Yves Vanderhaeghe untuk memberikan Luqman peluang bagi membarisi kesebelasan utama bagi menghadapi perlawnan liga.

Luqman telah menampilkan prestasi cemerlang baik bersama skuad B-21 tahun KVK dan juga skuad senior dimana beliau telah menjaringkan gol ketika diturunkan. Baru-baru ini, bekas pemain Selangor 2 itu menjaringkan gol pada perlawnan persahabatan skuad senior.

Penting untuk Luqman segera terlibat dalam perlawnan liga bagi membantu beliau untuk mempercepat proses menyesuaikan diri dengan persekitaran bola sepak Belgium.

KV Kortrijk ketika ini berada di tangga keempat dalam carta Jupiler Pro League. Pasukan ini mengutip tujuh mata selepas empat perlawnan.