sukan

Komen TMJ selepas Kedah berjaya kejutkan JDT

Kedah Darul Aman (KDA) FC memperoleh tonik terbaik dalam perebutan slot ke pertandingan Asia musim depan selepas mendapat sokongan daripada pemilik Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

Menerusi satu komen di hantaran Instagram KDA FC, Tunku Ismail mengharapkan skuad bimbingan Nafuzi Zain itu dapat terus melakar keputusan yang konsisten dalam mengharungi baki saingan musim ini.

“Mudah-mudahan ke Asia. Semoga menang beberapa baki game (perlawanan) liga,” kata Tunku Ismail.

Terdahulu pada aksi di Stadium Darul Aman malam tadi, skuad Kenari menangguhkan pesta kejuaraan JDT apabila mengikat lawan itu 3-3.

Malah, skuad kendalian Nafuzi berjaya mendahului pasukan kendalian Esteban Solari 2-0.

Namun skuad Harimau Selatan ‘garang’ apabila bangkit meledak tiga gol dalam tempoh 22 minit untuk mendahului 3-2 sebelum dikecewakan dengan jaringan penyamaan lewat permainan Amirbek Juraboev.

Ketika ini, Kedah ketinggalan lima mata di belakang Selangor FC (SFC) di tempat kedua namun mereka memiliki satu perlawanan dalam tangan.

Namun, skuad The Red Giants ada kelebihan jaringan yang lebih besar iaitu 39 berbanding Kedah dengan 17.

sumber:- BH

Sebagai rekod, kejayaan JDT memenangi Piala FA menyaksikan satu lagi slot ke pertandingan Asia pada musim depan akan diisi naib juara Liga Super musim ini.