TMJ Dedah Destinasi Sumareh Seterusnya

KUALA LUMPUR: Ketika Johor Tazim (JDT) dikatakan bakal menjadi destinasi Mohamadou Sumareh pada masa akan datang, timbul pula dakw@an bahawa pemain itu akan menyertai Selangor.

Ia selepas pemilik JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim yang mendedahkan beberapa tangk@p layar mesej perbualan Sumareh bersama individu yang dipercayai pengurusan Persatuan Bolasepak Selangor (FAS).

Malah, Tunku Ismail yang juga Tunku Mahkota Johor (TMJ) turut mendedahkan tangk@p layar kontrak yang ditawarkan FAS kepada Sumareh dengan gaji AS$17,000 (RM70,482) dan klausa perpindahan RM3 juta.

Namun, berdasarkan mesej perbualan yang dipercayai antara Sumareh dan Setiausaha Agung FAS (Dr Johan Kamal Hamidon) yang dikongsikan TMJ di l@man Instagram miliknya, pemain natural!sasi itu seakan meminta gaji AS$20,000.

Usaha BH Sukan mendapatkan pengesahan dakw@an itu daripada Dr Johan belum berjaya selepas beliau tidak menjawab panggilan telefon.

Sumareh sebelum ini dilap0rkan menyertai P0lice Tero FC dan sesetengah pihak mend@kwa kelab Thailand itu mungkin hanya persinggahan sementara pemain Harim@u Malaya itu sebelum kembali ber@ksi dalam Liga Malaysia (Liga M).

Pemain kelahiran Gambia itu mencetvskan kontr0versi apabila dilap0rkan tidak menyertai Pahang walaupun k0ntraknya masih berbaki sehingga 2022 dan dia melakukan kejvtan apabila menyertai P0lice Tero.

Dia dikatakan bertindak demikian selepas mengaktifkan klausa 8.7 dalam k0ntraknya iaitu membatalkan k0ntrak selepas Pahang did@kwa g@gal membayar gaji mengikut perjanjian.

Bagaimanapun, Persatuan Bola Sepak Negeri Pahang (PBNP) turut dilap0rkan menafikan dakw@an bahawa pemain natural!sasi itu tidak dibayar gaji.