Sekali Lagi lsu PenaIti Dipertikaikan

Pengendali pasukan Selangor, B.Satianathan bersedia untuk dipers@lahkan setelah skuad bimbingannya dibel@sah oleh Johor Darul Tazim dengan keputusan 6-1 pada perlawnan Liga Super 2020 semalam.

Menurut Satia, sep@kan pen@ti yang diberikan kepada JDT pada separuh masa kedua menjadi pemangkin kepada kek@lahan besar pasukannya.

Separuh masa pertama kami masih boleh beraksi. Kemudian sep@kan pen@lti pada separuh masa kedua. Saya tak pasti itu adalah pen@lti atau sebaliknya. Tetapi itu mengubah banyak perkara.

Tiga gol JDT dijaringkan dari satu sudut yang agak must@hil untuk menjaringkan gol. Saya terp@ksa telan kek@lahan ini. Ini saya saya kerana mungkin ada pemain yang belum sedia untuk diturunkan.Tidak banyak yang boleh kita lakukan. Dengan kemasukan Rufino dan Sean Selvaraj, baru kita boleh menjaringkan gol. Tetapi secara keseluruhan, separuh masa kedua kita c0llapse, kata B.Satianathan.

Satia meneg@skan peluang untuk pasukannya untuk sekurang-kurangnya menduduki tangga kedua dalam carta Liga Super masih ada berbaki tiga perlawnan.Bekas pengendali skuad kebangsaan ini juga menyatakan Selangor akan mencuba yang terbaik dalam sai!gan Piala Malaysia nanti.

Peluang masih ada. Kita akan cuba yang terbaik. Saya akan berbincang dengan pengurusan tentang sas@ran mereka. Jika kita mendapat 9 mata dari tiga perlawnan, itu sudah cukup.

Kemudiannya ada Piala Malaysia. Jadi masih ada peluang. Tetapi apa saya nak cakap JDT adalah satu pasukan yang sempurna. Mereka sememangnya layak untuk ber@ksi dalam sa!ngan AFC Champions League (ACL), tambah Satia.