Pemain JDT Bakal Ikut Jejak Mat Yo

Kelab Thai League 1, BG Pathum United sedang giat membvru dua penyrang iaitu pemain Johor Darul Tazim (JDT), Diogo Luis Santo dan pemain Shimizu S-Pulse, Teerasil Dangda bagi memperku@tkan jent3ra ser@ngan musim hadapan.

BG mahu membawa pulang Diogo ke Thailand dimana mereka yakin k0ntrak pemain dari Brazil itu yang akan berakhir pada hujung tahun ini tidak akan disambung sekaligus membolehkan mereka mendapatkan khidmat bekas penyrang Buriram United itu.

Bagi situasi Teerasil pula, ketua pasukan skuad kebangsaan Thailand itu sedang bergelvt untuk tampil dalam kesebelasan utama Shimizu dan BG dilihat akan menggunakan isu ini untuk membawa pulang Teerasil.

Jika kedua-dua pemain ini menyertai BG Pathum, maka penyrang skuad kebangsaan, Norshahrul Idlan Talaha akan menerima cab@ran ku@t untuk tampil dalam kesebelasan utama pasukan. BG juga akan tampil dengan salah satu kesebelasan terbaik musim hadapan jika berjaya mendapatkan khidmat Teerasil dan Diogo.

Kelibat Teerasil dan Diogo dilihat sudah pasti mengisi p0sisi di bahagian ser@ngan sambil dibantu oleh pemain dari Jepun, Mitsuru Maruoka. Posisi penjaga gol pula akan diisi oleh Chatchai Budprom. Bahagian pertah@nan pula diisi oleh Victor Cardozo, Andres Túñez dan pemain Singapura, Irfan Fandi.

Di bahagian tengah, tiga pemain berpengalaman skuad G@jah Per@ng iaitu Sarach Yooyen, Thitiphan Puangjan, dan Sumaya Purisai akan mengemvdi p0sisi tersebut.

Dalam carta Thai League 1 ketika ini, BG Pathum menduduki tangga kedua di belakang Bangkok United di mana mereka mengutip 13 mata dari lima perlawnan. Dua mata dibezakan dengan Bangkok United yang masih mengekalkan rentak kemenangan setakat ini.