Nama Shahrel Fikri Tiba – Tiba Jadi Buah Mulut

Peny3rang skuad kebangsaan, Shahrel Fikri tiba-tiba jadi buah mulut dalam kalangan peminat bola sepak tempatan selepas membantu Perak menewaskan Felda United 5-1 dalam saingan CIMB Liga Super semalam.

Malah, beliau juga menjaringkan 4 gol dalam perlawnan itu sekaligus muncul sebagai penjaring terbanyak CIMB Liga Super 2020 mengatasi peny3rang import Terengganu FC, Dominique Da Silva setakat ini dengan jumlah 9 gol selepas 9 perlawnan.

Dalam perlawnan semalam, beliau juga turut menjaringkan gol sep@kan percuma yang cantik pada minit ke 17 menewaskan penjaga gol l@wan.

Jaringan itu memberikan semangat tambahan kepada Shahrel Fikri untuk terus menambah 3 lagi gol sekaligus membantu Perak mengutip 3 mata penuh dan kembali berada dalam kedudukan kedua Liga Super.

Shahrel juga membuktikan kenapa beliau layak digelar sebagai penyrang tempatan terbaik apabila manfaatkan peluang terhidang dengan menandvk masuk gol kelima pada minit 86.

Pengendali skuad The Bos G@urus, Mehmet Durakovic mengakui sangat gembira dengan prestasi Shahrel Fikri kerana ia boleh mengurangkan kebergantvngan kepada peny3rang import, De Paula.

Beliau juga berharap Shahrel dapat mengekalkan aksi yang k0nsisten dan membantu Perak raih slot ke AFC Cup 2021.

Shahrel pemain yang baik dan De Paula juga menunjukkan persembahan yang baik. Saya gembira, ia adalah hasil kerjasama satu pasukan, Shahrel tidak dapat melakukannya tanpa kerjasama semua.

“Secara jujurnya, pemain menunjukkan kesungguhan sejak awal perlawnan. Mereka menunjukkan k0mitmen dan disiplin yang tinggi. Saya gembira dengan persembahan pemain, tetapi sebagai jurulatih saya tidak boleh terlalu bangga dengan kejayaan malam ini,” katanya selepas perlawanan.

Keputusan 5-1 itu turut meletakkan Felda United berada dalam bah@ya dan berisik0 ters!ngkir ke saingan Liga Premier musim depan. Felda kini berada di kedudukan 10 dan wajib kutip 3 mata penuh dalam baki 2 perlawnan yang akan datang.