Debaran JDT Kian Terasa

JOHOR BAHRU: Aksi 90 minit menent@ng Sabah menjadi penentu buat Johor Darul Tazim (JDT) sama ada mampu menjulang kejuaraan Liga Super buat kali ketujuh berturut-turut atau tidak di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri, malam esok.

Sememangnya ia detik yang ditunggu-tunggu skuad kendalian Benjamin Mora selepas usaha men0ktahkan kejuaraan lebih awal terbantvt apabila sekadar seri 2-2 ketika menent@ng PJ City, 25 September lalu.

Apapun, Mora tetap berwaspada dan enggan terlalu gh@irah menjulang trofi, seballknya mahu memberi sepenuh fokus bagi persiapan melayani skuad Tembadau yang kini menghuni di tangga kesembilan liga.

Walaupun kami hanya perlu mencari satu mata sahaja lagi untuk mengesahkan kejuaraan Liga Super, hakikatnya kami perlu waspada dengan corak permainan Sabah yang pasti akan turun habis-habisan untuk mencari kemenangan.

“Kami mahu beri tumpuan 90 minit perlawnan dengan membvru kemenangan. Selepas itu barulah boleh memikirkan untuk menjulang kejuaraan liga di stadium baharu serta di hadapan pemilik JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim,” katanya.

Untuk membvru kemenangan di laman sendiri, Mora pasti akan menurunkan kesebelasan terbaik apabila berdepan Sabah dan kemungkinan kelibat rangkaian ser@ngan Safawai Rasid, Diogo Luis Santo dan Gonzalo Cabrera menjadi pertarvhan untuk mengg3mpur bent3ng Sabah.

Mora juga harus memikirkan untuk mengukuhkan lagi bent3ng pertahanan supaya tidak mudah ditembvsi serta membina persefahaman lebih mantap bagi mengelak melakukan kesilapan mudah.

Seandainya, kemenangan mampu direalisasikan, ia pasti terpahat dalam sejarah bola sepak Malaysia sebagai satu-satunya pasukan yang menjuarai liga tujuh musim berturut-turut dan pasti sukar di atasi mana-mana pasukan lain.