Bukannya Alasan

KUALA LUMPUR: Satu lagi uj!an get!r menanti Selangor apabila bakal berkunjung ke kand@ng h@rimau untuk bertemu Johor Darul Tazim (JDT) di Stadium Sultan Ibrahim, malam esok.

Dengan mereka sudah pun terlepas mata penuh selepas ter!kat tanpa jaringan menent@ng Melaka minggu lalu, skuad bimbingan B Satianathan itu jelas memerlukan tiga mata untuk terus meletakkan mereka pada kedudukan lebih baik dalam m!si membvru kel0mpok atasan liga.

Bagaimanapun, burvan tiga mereka kali ini nyata tidak mudah apatah lagi selepas mengambil kira prestasi semasa pendahulu liga itu yang gah meraih tiga kemenangan berturut-turut selain turun dengan m!si mempertah@nkan repvtasi di tempat sendiri.

Satianathan mengakui aksi bertemu skuad bimb!ngan Benjamin Mora itu pasti memberikan cab@ran yang lebih suk@r buat anak buahnya namun itu tidak bermakna mereka akan menyerah k@lah sebelum berju@ng.

Berdepan JDT memang suk@r untuk Selangor. Mereka menang besar 7-0 ke atas Perak dan menang di tempat l@wan menent@ng Terengganu FC (TFC).

Tetapi apabila saya cakap JDT adalah pasukan yang ku@t, peny0kong akan ingat saya memberi al@san. Saya tidak pandai bercakap d0ngeng dan saya cuma cakap perkara yang benar.

Di atas kertas, memang mereka pasukan yang ku@t. Tetapi kita akan cuba kerana kita bukannya datang ke sana untuk menyerah dan mahu kal@h.

“Kita akan cuba sedaya upaya dan mencari jalan bagaimana untuk bermain menent@ng JDT,” katanya.

The Red G!ants bakal turun tanpa kelibat pemain tengah, Brendan Gan yang digantvng perlawnan selepas dilay@ngkan kad merah ketika bertemu Melaka namun Satianathan opt!mis dapat mencari pengganti untuk mengisi kekos0ngan itu.