Sukan

Detik inilah saya nantikan — Nafuzi

Disiplin yang dipamerkan pemain bermula awal hingga akhir permainan antara faktor kemenangan skuad Terengganu FC (TFC) menumbangkan Selangor FC pada aksi Liga Super yang berlangsung di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Gong Badak, malam tadi.

Selain itu Pengendali Terengganu FC (TFC), Nafuzi Zain berkata, karakter sebenar yang diperagakan anak buahnya selepas empat perlawanan juga antara faktor kemenangan kedua berturut-turut skuadnya.

Tambah jurulatih berusia 44 tahun itu, aura beraksi di tempat sendiri buat kali pertama musim ini dengan sokongan padu lebih 4,500 peminat setia juga berjaya menyemarakkan lagi semangat pemain untuk melakar kemenangan menumpaskan skuad The Red Giants itu.

Kemenangan begitu bermakna buat kami selepas terpaksa beraksi di tempat lawan dalam tiga perlawanan berturut-turut sebelum ini.

Walaupun ada beberapa pemain tonggak mengalami kec3deraan dan digantung perlawanan, mereka yang diturunkan berjaya menggalas tugas dengan berkesan berdepan lawan yang kita tahu bukanlah mudah untuk dijinakkan.

“Namun disiplin tinggi yang dipamerkan pemain terutama barisan pertahanan yang sebelum ini sedikit longgar ditambah karakter sebenar dipamerkan pemain bermula minit awal permainan lagi memastikan kami berjaya mengutip tiga mata,” katanya ketika ditemui selepas berakhir perlawanan malam tadi.

Pada pertemuan yang berintensiti tinggi itu, jaringan Faisal Halim dan kapten, Kipre Tchetche pada setiap babak memastikan skuad Penyu berjaya mengukir senyuman selepas mengutip tiga mata hasil kemenangan 2-0.

Mengulas lanjut, bekas striker Terengganu itu bangga dengan prestasi pemain mudanya yang berjaya mempamerkan aksi cemerlang sekali gus membuktikan keupayaan mereka bermain dalam pentas tertinggi Liga Malaysia (Liga M).

Saya percaya kepada semua pemain termasuk pemain muda, detik inilah yang saya nanti-nantikan terutama dalam perlawanan ‘big game’ berdepan skuad yang mencabar kejuaraan musim ini.

sumber:- HM

“Kita harapkan momentum ini dapat diteruskan pemain terutama berdepan dengan Negeri Sembilan FC (NSFC) pada Jumaat depan pada aksi pusingan pertama Piala FA yang tertangguh sebelum ini,” katanya.