KETUA pasukan dan penjaga gol utama Johor Darul Ta’zim (JDT), Mohd Farizal Marlias berada dalam keadaan stabil berikutan kec3deraan dialami dalam insid3n mencemaskan pada aksi Liga Super men3ntang Terengganu FC (TFC) di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri, malam Ahad.

Bagaimanapun, Mohd Farizal yang juga penjaga gawang nombor satu skuad kebangsaan akan kekal dalam pemerhatian, selain perlu menjalani beberapa ujian pervbatan di hospital, menurut hantaran di Facebook rasmi Johor Southern Tigers.

Sebelum itu, pemilik JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim berkenan berangkat melawat Mohd Farizal di hospital.

Kec3deraan dialami Mohd Farizal berikutan pelanggaran dengan rakan sepasukan Shane Lowry ketika cuba menyelamatkan hantaran lintang pemain tengah TFC, Muhammad Syafik Ismail pada minit ke-61.

Mohd Farizal yang seakan tidak sedarkan diri terpaksa diusung keluar dan penjaga gol simpanan, Muhammad Haziq Nadzli dibawa masuk bagi menggantikannya.

sumber:- SH

Skuad Harimau Selatan menang 2-1 pada pert3mbungan itu hasil dua gol tandukan striker s3nsasi Bergson da Silva yang menafikan gol penyamaan Kpah Sherman sekali gus membantu pasukan mengekalkan rekod kemenangan 100 peratus dalam empat perlawanan untuk menerajui takhta liga. – Bernama