Sri Pahang FC mengesahkan tidak akan men3ntang Kuala Lumpur (KL) City untuk Piala Menteri Wilayah Persekutuan Khamis ini.

Sri Pahang FC mengumumkan hari ini melalui catatan di Facebook rasminya bahawa kelab itu telah memutuskan untuk menarik diri daripada perlawanan itu. – Dengan berat hati kami mengetahui bahawa Sri Pahang FC memutuskan untuk menarik diri daripada perlawanan dalam perlawanan persahabatan pramusim Piala Wilayah Persekutuan men3ntang KL City pada 17 Februari lalu.

Keputusan ini terpaksa dibuat selepas beberapa pemain kami disahkan positif C0vid-19 dan mengikut arahan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk menjalani kuarant!n wajib.

Kami faham bahawa keputusan ini pasti akan mengecewakan peminat, tetapi kesihatan dan keselamatan awam, serta semua yang terlibat dalam perlawanan ini, adalah keutamaan pada masa ini.

“Kami juga memohon maaf kepada pihak penganjur atas keputusan saat akhir ini dan berharap persiapan KL City untuk aksi Piala Sumbangsih pada 26 Februari ini akan terus berjalan lancar, terima kasih,” katanya dalam siaran itu.

sumber:- HM

Sri Pahang, yang diketuai oleh Christophe Gamel, akan men3ntang KL City di stadium bola sepak Kuala Lumpur pada 9:30 malam Khamis ini. Bagaimanapun, dengan beberapa pemain Tok Gajah positif  C0vid-19, kelab itu memutuskan untuk menarik diri.