Harimau Malaya terus berdepan cabaran besar di Piala AFF 2020 selepas Akhyar Rashid dan Quentin Cheng pula didapati p0sitif C0VID-19.

Keadaan itu menyaksikan empat anak buah Tan Cheng Hoe dijangkiti wabak berkenaan selepas penjaga gol, Khairulazhan Khalid dan pemain sayap, Faisal Halim yang sudah terlepas dua aksi awal Kumpulan B berdepan Kemboja dan Laos.

Cheng Hoe mengesahkan Akhyar didapati p0sitif selepas ujian, hari ini, sekali gus menjawab persoalan pemain Johor Darul Ta’zim (JDT) itu tiada dalam skuad ketika Harimau Malaya menundukan Laos 4-0, petang tadi.

“Akhyar bermain dengan bagus dan dia pemain terbaik perlawanan men3ntang Kemboja. Kita berharap dia cepat pvlih dan boleh kembali mmenyertai pasukan,” kata Cheng Hoe.

Sementara itu, pengurus pasukan, Datuk Mohd Yusoff Mahadi ketika dihubungi BH Sukan menjelaskan Akhyar dan Quentin akan menjalani proses pengas!ngan selama 10 hari.

sumber:- BH

“Walaupun akan menjalani kuarant!n 10 hari, tapi mereka akan melakukan vjian C0VID-19 setiap hari dan sekiranya negatif, kita boleh memohon untuk mereka kembali berada dalam pasukan,” katanya.